Coachings vormen

Weer op weg

Soms kun je het gevoel hebben even niet ‘vooruit te komen’. In dat geval is het soms een grote uitdaging om weer in beweging te komen en zo nieuwe perspectieven te krijgen.

Met de intensieve coaching en begeleiding door Duncan for Life Coaching ga je op een nieuwe manier naar  je eigen mogelijkheden kijken. Zo vind je authentieke oplossingen die geheel uit jezelf komen, en kun je weer snel zelfstandig verder.

Afhankelijk van de situatie, doe ik dit op verschillende manieren zoals assertiviteitscoaching met honden, muziek, wandelen of gesprek bij jou thuis of op het werk.

Assertiviteits coaching

Wil jij leren om beter voor jezelf op te komen, duidelijk je grenzen aan te geven en je zelfvertrouwen te vergroten?

Herken jij je in 2 of meer situaties? Dan is deze coachingsvorm écht iets voor jou!

 • ik durf niet altijd tegen mijn collega, partner, vrienden etc. te zeggen wat ik vind
 • ik kan moeilijk mijn grenzen aangeven
 • ik wil graag aardig gevonden worden, dus geef ik snel toe
 • ik ga confrontaties uit de weg óf ik heb vaak confrontaties en dan weet ik niet hoe ik er mee om moet gaan
 • ik wil krachtiger / milder overkomen
 • ik durf niet goed feedback te geven / ik kan moeilijk feedback ontvangen
Assertiviteitstraining met hond Mauw

Wat leer jij tijdens de assertiviteits coaching?

 • Je zult duidelijk en zelfverzekerder kunnen optreden in gesprekken, vergaderingen en presentaties. Je bent je bewust van hoe je op anderen overkomt.

 • Je brengt je communicatie en samenwerking naar een volgend niveau, om je relaties gezond te houden en meer rendement uit je dagelijkse communicatie te halen.

 • Je kunt beter omgaan met het krijgen van kritiek. Je kunt tot de kern van de kritiek komen en er op een constructieve manier mee omgaan.

 • Je hebt minder stress, doordat je je duidelijk kunt uitdrukken en aangeven wat je (niet) wilt, is je hoofd aan het einde van de dag niet langer zo vol met drukke gedachten.

Voor wie is assertiviteits coaching?

 • Voor mensen die voor zichzelf willen leren opkomen in werk en privé en een natuurlijk overwicht willen ontwikkelen.

 • Voor bedrijven die hun teambuilding willen verrijken met assertiviteitsvaardigheden.

Werkwijze

De assertiviteitscoaching is opgebouwd met praktijkoefeningen waarin assertiviteit- en gesprekstechnieken worden geoefend. Ook zullen we oefenen met honden, omdat honden een natuurlijk overwicht voelen en je heel duidelijk moet zijn in je houding en stemgebruik.
Als deelnemer krijg je volop begeleiding en persoonlijke feedback om tot bovenstaande resultaten te komen.

1-op-1 coaching

4L Coaching leert je beter kijken naar concrete situaties, zodat je ervan kunt leren. Wat is jouw rol in een specifieke situatie geweest? Wat voelde je daarbij? Heb je misschien vastgeroeste opvattingen die de interactie met anderen beïnvloeden?  Je leert authentieke keuzes te maken die je zullen helpen in nieuwe situaties.

Mijn coachings stijl

Mijn lijfspreuk is: “leven is leren en leren is leven”. Om te leren en om te leven heb je andere mensen nodig. Het is mijn passie om mensen, hun potentiële kracht te laten ontdekken. Geen slachtoffer zijn van omstandigheden, maar leren en leven in omstandigheden die soms erg uitdagend zijn. Ik ben ervan overtuigd dat je alle antwoorden die je nodig hebt, met je meedraagt. Daarom geef ik weinig adviezen en ben ik graag een metgezel die met je mee wandelt tijdens je leerproces. Ik zal je bemoedigen maar ook uitdagen! Zo ontstaat er een leerklimaat waarin je je optimaal kan ontwikkelen.