Coaching met muziek

Hoe werkt coaching met muziek?

Muziek heeft een heilzame werking. Het is de sleutel tot je geheugen en door samen muziek te maken, ontwikkel je op een speelse manier allerlei vaardigheden die je in het dagelijks leven of in de werksfeer goed kunt gebruiken.

Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat muziek maken een positieve invloed heeft op het functioneren van mensen. Dit gaat verder dan louter ‘ontspanning’. 

De voordelen van muziek:

 • het verhoogt je concentratievermogen
 • het verbetert je sociale gedrag
 • je leert beter samenwerken

Samen muziek maken is leuk en leerzaam. Je bent ‘gedwongen’ om naar anderen te luisteren en op ze in te spelen. Kortom, je leert om samen te werken. Dit kan een nieuw licht werpen op je functioneren in samenwerkingsverbanden buiten de muzikale context, bijvoorbeeld in werksituaties.

Je krijgt inzicht in je gedrag in een groep, je positie daarin en je invloed op anderen. Door samen muziek te maken ontwikkel je op een speelse manier allerlei vaardigheden die je in het dagelijks leven of in de werksfeer goed kunt gebruiken.

Voor wie is coaching met muziek?

 1. Voor bedrijven die hun teambuilding willen verrijken met een speelse kennismaking van trommels en andere slagwerkinstrumenten.
 2. Voor personeelsverenigingen die graag een workshop op het gebied van slagwerk volgen.
 3. Voor (zorg)instellingen die structureel of incidenteel muziekactiviteiten willen inzetten voor recreatieve of agogische doeleinden.
 4. Voor individuele belangstellenden die de ontspannende en leerzame werking van muzikaal samenspel aan den lijve willen ervaren.

Werkwijze

 • Stuur een bericht via het formulier hieronder

 • Ik bel je om kennis te maken en te luisteren of ik iets voor je kan betekenen. Zo ja, dan plannen we een afspraak in

 • In het eerste gesprek maken we kennis en maken we samen een actieplan
 • In de volgende gesprekken diepen we alles verder uit. De gesprekken kunnen we naar wens op locatie, buiten of op mijn kantoor plannen
 • ….